У МЗС заперечили участь України у підготовці угоди США і Німеччини про Nord Stream 2

У МЗС заперечили участь України у підготовці угоди США і Німеччини про Nord Stream 2

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ заявили, що українська сторона не брала участь у підготовці угоди США і Німеччини щодо добудови «Північного потоку-2». 

Про це Укрінформу заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

«Українська сторона не долучалася до переговорів та погодження пакету домовленостей США та Німеччини», - зазначив він.

Водночас речник МЗС додав, що Україна продовжує діалог з усіма нашими партнерами щодо бачення шляхів зменшення ключових енергетичних загроз з боку Росії та посилення енергетичної стійкості України та Центральної Європи загалом.

Читайте також: Україна та Польща засудили угоду США та Німеччини щодо Nord Stream 2

Ніколенко зауважив, що, поза сумнівом, єдиним вигодонабувачем кризи в нашому регіоні є Росія. «Відповідно ми вважаємо, що США та Німеччина мають відповідально поставитися до нейтралізації загроз Північного потоку-2», - резюмував речник МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, між адміністрацією Джо Байдена та урядом Ангели Меркель укладено угоду щодо Nord Stream 2, яка дозволяє добудову газопроводу в обмін на гарантії безпеки Європи.

Читайте також: Нуланд розкрила частину угоди між США й Німеччиною щодо Nord Stream 2

Раніше представниця Держдепу США заявила, що США та Німеччина нібито "тісно співпрацювали з Україною та Польщею» щодо того, щоб Росія не могла перетворити "Північний потік-2" на зброю, і врахувала їхню позицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-