У Держдепі заперечують, що США закликали Україну утриматися від критики Nord Stream 2

У Держдепі заперечують, що США закликали Україну утриматися від критики Nord Stream 2

Укрінформ
Радник Державного департаменту США Дерек Шолле спростовує інформацію, опубліковану у виданні Politico, нібито адміністрація США закликала Україну утриматися від критики «Північного потоку-2».

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв’ю Радіо Свобода під час візиту до Києва 21 липня.

«Україна – демократична країна, в неї є свій голос. Ми прагнемо близького і конструктивного партнерства з нашими українськими друзями. Такого, в якому ми відстоювали б наші спільні інтереси та цінності», - сказав Шолле.

Водночас він не підтвердив, що США та Німеччина погодили перелік заходів із підтримки України на тлі фінальної стадії будівництва «Північного потоку-2».

Читайте також: Конгрес має відхилити будь-які домовленості США й ФРН щодо Nord Stream 2 – Каптур

«Ми дійсно обговорювали з нашими німецькими колегами питання енергетичної безпеки України. Важливою є реальна і значна практична допомога Україні. Я поки що не можу говорити про конкретику. Але це буде істотна підтримка її енергетичного сектору, яка гарантувала б енергетичну безпеку, ефективність та незалежність», – зазначив він.

Раніше аналітичне видання Politico опублікувало матеріал під назвою «США схиляє Україну мовчати щодо російського газопроводу». Посилаючись на чотири власних джерела, Politico пише, що у розпал напружених переговорів з Берліном щодо суперечливого трубопроводу «Північного потоку-2» адміністрація Джо Байдена просить Україну мовчати про свою незгоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-