НАЗК перевіряє декларації Арахамії та ще шести депутатів

НАЗК перевіряє декларації Арахамії та ще шести депутатів

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало повну перевірку 33 декларацій, в тому числі семи народних депутатів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЗК у Телеграмі.

Усього з початку 2021 року агентство узяло в перевірку 857 декларацій публічних службовців.

"Нагадаємо, що НАЗК розпочинає повну перевірку декларацій за чіткими підставами. Вони передбачені спеціальним Порядком, погодженим із Міністерством юстиції. Підставами для перевірки декларацій вказаних нижче осіб стали: висока посада декларанта; значна кількість ризиків, визначених у декларації за результатами автоматичного аналізу комп’ютером; заява від громадян, ЗМІ, правоохоронних органів до НАЗК про недостовірні дані у декларації посадовця", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Тюрма за брехню в деклараціях: Рада ухвалила закон із пропозиціями Зеленського

Так, за посадою у порядку черговості НАЗК узяло в перевірку декларації таких народних депутатів: Юрія Камельчука, Ірини Констанкевич, Давіда Арахамія, Олени Копанчук, Дмитра Шпенова, Романа Лозинського.

За результатами автоматичного аналізу даних у деклараціях розпочата перевірка 15 декларацій, у яких комп’ютер виявив високий рівень ризиків, серед них - народний депутат Олександр Герега та Глухівський міський голова Мішель Терещенко.

Читайте також: НАЗК назвало ТОП посадовців із найбільш проблемними деклараціями

На підставі повідомлень про можливе недостовірне декларування від громадян, журналістів та правоохоронних органів НАЗК узяло в перевірку 11 декларацій.

Як повідомляв Укрінформ, у червні НАЗК вперше розпочало перевірку декларацій за результатами автоматичної перевірки комп’ютерною системою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-