До законопроєкту про олігархів подали вже понад тисячу поправок

До законопроєкту про олігархів подали вже понад тисячу поправок

Укрінформ
Народні депутати подали понад тисячу поправок до другого читання законопроєкту №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Про це у Телеграмі повідомив голова фракції “Голос” у Верховній Раді Ярослав Железняк, передає Укрінформ.

“Закон про олігархів №5599 - подали 1230 правок”, - написав він.

Железняк також зауважив, що до другого читання законопроєкту №5600 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень” подано 10 300 поправок.

Водночас на сайті парламенту наразі не оприлюднені порівняльні таблиці до другого читання законопроєктів, за допомогою яких можна було б ознайомитися із кількістю та змістом поправок.

Читайте також: Корнієнко запевняє, що посилення АМКУ допоможе закону про олігархів

Як повідомлялося, Верховна Рада 1 липня ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Положення документа передбачають встановлення ознак, за якими особа може бути віднесена до олігархів. Крім цього, йдеться про створення Реєстру олігархів.

Читайте також: Моніторинг олігархів: Зеленський доручив підготувати проєкт системи до 7 вересня

1 липня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Мета законопроєкту - забезпечення збалансованості бюджетних надходжень. Законопроєктом передбачено чимало поправок в частині попередження «скруток» і тіньового обороту сільгосппродукції, нові ставки екологічного податку, звільнення від оподаткування ПДФО громадян і підприємців, що користуються державними програмами підтримки «Доступні кредити 5-7-9%» і «Доступна іпотека 7%» тощо. Голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев (фракція "Слуга народу") раніше повідомляв, що до другого читання законопроєкту №5600 подано понад 10 тисяч поправок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-