Кожна держава ЄС може внести Україну до власного «зеленого списку» - Шмигаль

Кожна держава ЄС може внести Україну до власного «зеленого списку» - Шмигаль

Укрінформ
Рішення Ради ЄС про внесення України до "зеленого" списку країн, щодо яких рекомендується скасувати обмеження на в’їзд, відкриває додаткові туристичні можливості для українців.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, підбиваючи економічні підсумки тижня у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

"Рада Європейського Союзу внесла Україну до переліку країн, для громадян яких рекомендується скасувати тимчасові обмеження на в’їзд. Це рішення відкриває додаткові туристичні можливості для українців. Тепер кожна держава-член Євросоюзу може внести Україну до свого власного "зеленого списку". І вже низка країн відкрили кордони для українців", - зазначив глава уряду.

Водночас він зауважив, що уряд продовжує роботу над впровадженням "ковід-сертифікатів", щоб громадяни України могли безперешкодно подорожувати Європою в період пандемії. "Цього тижня показав наші напрацювання віцепрезиденту Європейської Комісії Марошу Шефчовичу. Він запевнив, що документ не відрізняється від європейського зразка, і це вказує на потенційно позитивне рішення щодо визнання сертифікатів Євросоюзом", - розповів Шмигаль.

Читайте також: Український COVID-сертифікат погодилися визнати кілька країн – Шмигаль

Прем'єр також відзначив започаткування між Україною та ЄС стратегічного партнерства в сировинній галузі та підписання відповідного Меморандуму: "Україна стала другою країною після Канади, з якою ЄС матиме подібний формат співробітництва. Також це вже другий стратегічний напрямок нашої взаємодії з ЄС після енергетичної галузі".

Глава Кабміну наголосив, що партнерство у галузі критичної сировини дозволить Україні розкрити видобувний потенціал, залучити інвестиції у надрокористування, розвивати переробну промисловість та створювати додану вартість. "Потенціал ефективного використання надр України може скласти понад 400 млрд доларів у наступні 10 років та 10 млрд доларів інвестицій вже на першому етапі", - резюмував очільник уряду.

Читайте також: Шмигаль окреслив п'ять основних економічних підсумків тижня

Як повідомляв Укрінформ, 15 липня Рада ЄС додала Україну до списку країн, з якими державам-членам Євросоюзу рекомендовано поступово знімати обмеження на "несуттєві" подорожі, що були пов’язані з пандемією COVID-19.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-