Шмигаль окреслив п'ять основних економічних підсумків тижня

Шмигаль окреслив п'ять основних економічних підсумків тижня

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль окреслив п'ять основних економічних підсумків нинішнього тижня: послаблення обмежень для в'їзду українців до країн ЄС, започаткування стратегічного партнерства з ЄС у сировинній галузі, зростання пенсій військовослужбовців, затвердження Плану заходів із реалізації Національної стратегії безбар'єрності, запровадження режиму "без паперів" для адміністративних послуг.

Як передає Укрінформ, про це глава уряду написав у Фейсбуці.

"ЄС вніс Україну до "зеленого" списку країн та рекомендував скасувати тимчасові обмеження на в’їзд;

Україна та Європейський Союз започаткували стратегічне партнерство у сировинній галузі; майже для 400 тисяч військових зростуть пенсійні виплати; 250 проєктів на два роки: Уряд затвердив План заходів з реалізації Національної стратегії безбар’єрності; парламент підтримав режим "без паперів", а Amazon допомагатиме Україні в цифровізації", - відзначив Шмигаль.

Зокрема, прем'єр нагадав, що майже 400 тисяч військовослужбовців та працівників інших правоохоронних органів отримають підвищення пенсійних виплат.

"Рішення Уряду передбачає запровадження доплат та встановлення мінімальної пенсійної виплати в розмірі 3854 гривні. Також будуть підвищені виплати для учасників бойових дій, які втратили працездатність", - зазначив Шмигаль.

Очільник Кабміну зауважив, що план заходів із реалізації Національної стратегії безбар’єрності в Україні, розробленої за ініціативи Першої леді Олени Зеленської, розрахований на два роки. "До Плану увійшло понад 250 проєктів, які покликані створити комфортне середовище в кожній громаді та для кожного українця. Зокрема, проєкти стосуються фізичної доступності громадських будівель, шкільної освіти, інтернету в селах, створення стандартів інфраструктурної безбар’єрності тощо", - підкреслив Шмигаль.

За його словами, наступного тижня документ буде опублікований після доопрацювання, і кожен охочий зможе з ним ознайомитися.

Читайте також: Шмигаль розповів про підвищення пенсійних виплат з 1 жовтня та 1 грудня

Прем'єр-міністр також відзначив, що завдяки схваленню нинішнього тижня Верховною Радою закону про режим "без паперів", вже восени Україна відмовиться від паперових довідок, а всі адміністративні послуги будуть доступні в застосунку та на порталі Дія. Paperless government. "Це про зручний і швидкий сервіс та нульову толерантність до корупції", - резюмував Шмигаль.

Глава уряду також відзначив, що у оцифруванні послуг та покращенні надання державних послуг Україні допомагатиме Amazon.

Як повідомлялося, цього тижня Мінцифри та Amazon Web Services уклали Меморандум щодо прискорення цифрової трансформації та впроваджень інновацій в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-