США закликали Росію виконувати Мінські угоди, які вона підписала

США закликали Росію виконувати Мінські угоди, які вона підписала

Укрінформ
Росія відмовляється від своїх зобов’язань як підписанта Мінських домовленостей, перекладаючи натомість провину за перешкоджання мирним переговорам на Україну.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив в.о. тимчасово повіреного у справах США в ОБСЄ Джеймс Донеган під час чергового засідання Постійної ради ОБСЄ.

"Минулого тижня наш російський колега знову вирішив представити альтернативну реальність Москви. Без жодних доказів він звинуватив Україну в підриві реалізації заходів з посилення режиму припинення вогню, а потім заявив, що нові дискусії на політичному треку у ТКГ будуть неможливі, поки Україна не виконає своїх зобов'язань. Таким чином Москва обґрунтовує перешкоджання мирному процесу, відмовляючись від своїх власних зобов’язань як підписанта Мінських домовленостей", - заявив він.

Американський дипломат закликав Росію "відновити конструктивний підхід до мирних переговорів".

"З того часу, як у березні Росія загострила напруженість у регіоні, розпочавши масштабне нарощування військ та техніки в окупованому Росією Криму та вздовж кордону з Україною, вона не забезпечила прозорості цієї діяльності. І це – не поведінка уряду, який конструктивно працює у напрямку миру" – заявив Донеган.

Читайте також: Євросоюз вказав на важливість відкриття баз Місії ОБСЄ біля кордону з Росією

Він також вказав на те, що хоча Росія постійно звинувачує Україну у порушенні перемир'я, звіти СММ ОБСЄ свідчать про те, що більшість порушень режиму припинення вогню відбуваються саме на контрольованій російськими збройними формуваннями території сходу України.

Як повідомляв Укрінформ, раніше місія ЄС в ОБСЄ заявила, що збройний конфлікт на сході України, спричинений агресією Російської Федерації, яка має припинити називати себе посередником і, як сторона конфлікту, взяти на себе всю відповідальність за свої дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-