На посаду Монастирського в комітеті ВР вже є кандидат

На посаду Монастирського в комітеті ВР вже є кандидат

Укрінформ
Фракція "Слуга народу" на своєму засіданні обговорить кандидатів на посаду нового очільника Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності замість Дениса Монастирського, якого пропонують призначити на посаду нового міністра внутрішніх справ.

Про це розповів член комітету, народний депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Бакумов журналістам у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні офіційної позиції фракції ще немає. Я думаю, що на найближчому засіданні фракції будуть обговорюватись кандидатури на посаду голови Комітету з питань правоохоронної діяльності, і ми точно знайдемо достойні кандидатури", - сказав депутат.

Бакумов додав, що серед пропозицій, які лунають від колег, можна почути і його прізвище.

Депутат також висловив упевненість, що впорається з роботою на посаді голови правоохоронного комітету, якщо його призначать.

За словами Бакумова, рішення про призначення нового голови Комітету буде ухвалюватися вже восени.

Як повідомляв Укрінформ, Арсен Аваков подав заяву про відставку з посади міністра внутрішніх справ.

Народні депутати від "Слуги народу" обговорили питання звільнення Авакова на засіданні фракції у вівторок, 13 липня. На засіданні політсили були присутні Президент Володимир Зеленський, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль.

За результатами засідання стало відомо, що головним кандидатом на посаду голови МВС є чинний голова Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський. Він повідомив, що зголосився на пропозицію Президента очолити Міністерство внутрішніх справ України.

Читайте також: Переважна більшість «слуг» підтримає відставку Авакова - депутат

Голосування за відставку міністра внутрішніх справ Авакова відбудеться у четвер, 15 липня, а призначення кандидата на посаду нового міністра Дениса Монастирського - у п'ятницю, 16 липня.

Поточна п’ята сесія парламенту розпочалася 2 лютого 2021 року, а закінчиться - 23 липня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-