Блінкен у Вільнюсі озвучив очікування українців, а не американців - Кент

Блінкен у Вільнюсі озвучив очікування українців, а не американців - Кент

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен у виступі на конференції у Вільнюсі говорив про ті реформи, які відповідають насамперед потребам і очікуванням українців.

Як передає Укрінформ, про це сказав заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джордж Кент в інтерв’ю телеканалу «Україна 24».

«Секретар Блінкен говорив про децентралізацію, цифровізацію, інші досягнення. А потім він дуже конкретно сказав про наступні кроки, які, на нашу думку (і до речі, не тільки на нашу), потрібні українцям для успіху України. Зараз 2021 рік, а Революція Гідності була у 2014-му. Без справедливості немає гідності. Отже, реформа правосуддя і юстиції – це дуже важливо, це досвід України», - розповів Кент.

Читайте також: США не вирішують долі жодної країни замість їхніх народів - Кент

У цьому контексті він нагадав, що Мая Санду виграла вибори у Молдові, а Нікол Пашинян – у Вірменії, апелюючи до необхідності встановлення справедливості та правосуддя.

«Отже, це потреба - і це те, чого очікують люди в Молдові, Вірменії, Україні. Ми підтримуємо очікування українців», - зазначив заступник помічника держсекретаря США.

Коментуючи заяву Зеленського, що Україна здійснює реформи найшвидше в Європі, Кент зауважив, що «інші країни йшли швидше і далі за короткий проміжок часу, і вони зараз у ЄС».

Американський урядовець запевнив, що політика адміністрації президента Байдена скерована на підтримку України, щоб вона була успішною в економіці, внутрішніх справах та подоланні зовнішньої агресії.

Читайте також: Україні потрібно зосередитися на чотирьох напрямках реформування сектору безпеки – Кент

«Думаю, ми розуміємо виклики і те, як ми можемо допомогти Україні», - резюмував дипломат.

Як повідомлялося, державний секретар США Ентоні Блінкен під час Ukraine Reform Conference у Вільнюсі розповів, якими мають бути основні кроки України для вдалого впровадження всіх необхідних реформ. Першими з них він назвав забезпечення чесного і прозорого добору суддів та керівництва антикорупційних органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-