«Слуги» сьогодні обговорять відставку Авакова – депутатка

«Слуги» сьогодні обговорять відставку Авакова – депутатка

Укрінформ
Народні депутати від «Слуги народу» на засіданні фракції у вівторок ввечері обговорять питання відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про це журналістам у Верховній Раді повідомила народний депутат із фракції «Слуга народу» Ірина Верещук, передає кореспондент Укрінформу.

«Те, що засідання фракції буде, - так. Воно буде», - сказала вона.

Верещук уточнила, що на засіданні фракції обговорюватимуть кадрові питання.

«Звичайно, якщо Арсен Борисович (Аваков - ред.) написав заяву сам, і ця заява написана добровільно, то ми будемо обговорювати питання щодо його відставки. Не можна людину змушувати перебувати на посаді попри волі», - зазначила депутат.

Водночас вона додала, що члени Комітету ВР з національної безпеки, оборони та розвідки обговорюють питання, хто може бути наступним міністром.

При цьому Верещук не підтвердила і не спростувала інформацію ЗМІ щодо того, що новим міністром внутрішніх справ може стати чинний секретар РНБО Олексій Данілов.

«Однак така кандидатура теж розглядається. Не знаю, наскільки це об'єктивний факт, наскільки він вже є очевидним, тому що у нас щодо цього жодних розмов з Офісом Президента не було і тим паче з Кабінетом Міністрів», - сказала Верещук.

Разом з тим народний депутат наголосила, що посада міністра внутрішніх справ точно не залишатиметься вакантною, адже це питання стосується національної безпеки України.

"Ми зараз говоримо про те, що ситуація складна, у нас війна в країні. Я щиро сподіваюся, якщо ми приймаємо відставку, наступним буде голосування за призначення нового міністра чи міністерки", - зауважила Верещук.

Читайте також: Законопроєкт про криміналізацію контрабанди пройшов перше читання у ВР

Як повідомляв Укрінформ, Аваков 13 липня подав заяву про відставку з посади міністра внутрішніх справ. Він очолював МВС з лютого 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-