Бойко та Рабінович працювали найгірше, більше всіх у Раді говорила Тимошенко – КВУ

Бойко та Рабінович працювали найгірше, більше всіх у Раді говорила Тимошенко – КВУ

Укрінформ
Згідно з даними Комітету виборців України жодного засідання Верховної Ради у першому півріччі поточного року не пропустив народний депутат Артур Герасимов із фракції “Європейська солідарність”. 

Як передає Укрінформ, про це інформує Комітет виборців України у Фейсбуці.

Зокрема зазначається, що Комітет виборців України проаналізував роботу лідерів парламентських фракцій у першому півріччі 2021 року (січень-липень).

До уваги брали такі показники, як участь у пленарних засіданнях Верховної Ради, участь у голосуваннях, відвідування засідань комітету, кількість виступів, успішність законодавчої роботи.

“За даними КВУ найвищі показники роботи в Артура Герасимова, Ірини Геращенко («Європейська солідарність») та Ярослава Железняка («Голос»). Найнижчі результати - в Юрія Бойка та Вадима Рабіновича («Опозиційна платформа - За життя)”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Одеса, Миколаїв, Луцьк: у КВУ розповіли, депутати яких міськрад досі не приймають виборців

Так, показники щодо участі лідерів фракцій у голосуваннях Верховної Ради є такими: Герасимов узяв участь в 90% голосувань, Геращенко, Железняк – 74%, Тимошенко, Давид Арахамія – 48%, Бойко – 3%, Рабінович – 1%.

“Найвищі показники відвідуваності пленарних засідань в А. Герасимова, який не пропустив жодного засідання в цьому році. Я. Железняк відвідав 59 засідань із 60, Д. Арахамія – 56, І. Геращенко – 53, Ю. Бойко – 44. Ю. Тимошенко була офіційно зареєстрована на половині засідань (36), В. Рабінович – на 15-ти засіданнях”, - інформують у КВУ.

Також повідомляється, що найвищий відсоток відвіданих засідань комітету - в Герасимова та Железняка, які взяли участь в 100% засідань комітетів у 2021 році.

Читайте також: Шестеро депутатів пропустили всі засідання Ради у червні – КВУ

Повідомляється, що Геращенко була присутня на 94% засідань, Тимошенко відвідала 63% засідань комітету з питань соціальної політики, Бойко – 42% засідань, Рабінович – 28% засідань комітету з прав людини.

“Співвідношення поданих та прийнятих проєктів законів є таким: Д. Арахамія (подано 31, прийнято 3), Я. Железняк (45/2), І. Геращенко (45/1), Ю. Тимошенко (21/0), А. Герасимов (15/0), Ю. Бойко (6/0), В. Рабінович (3/0)”, - ідеться в повідомленні.

Згідно з інформацією КВУ, найчастіше серед лідерів фракцій у Верховній Раді виступала Тимошенко – 108 виступів з початку року, на другому місці Геращенко – 65 виступів.

Водночас у Железняка 49 виступів, Герасимова – 37. Значно рідше, за даними КВУ, виступали Арахамія (19 разів), Бойко (6) та Рабінович (5 разів).

Читайте також: КВУ назвав два десятки депутатів Ради, які за місяць не голосували жодного разу

"В цілому лідери парламентських фракцій не демонструють вищих показників роботи, ніж інші народні депутати. Більше того, окремі голови фракцій фактично провалюють роботу за певними напрямками. Зокрема, систематично ігнорують голосування, не відвідують пленарні засідання та засідання парламентських комітетів, мають сумнівні показники законодавчої роботи. Так, Давид Арахамія пропустив половину голосувань Верховної Ради в цьому році, Вадим Рабінович був зареєстрований лише на третині пленарних засідань, Юрій Бойко майже не голосував і пропустив половину засідань комітету", – прокоментував голова КВУ Олексій Кошель.

Як повідомлялося, 21 липня 2019 року відбулися позачергові вибори народних депутатів України.

29 серпня 2019 року новообрані народні депутати ІХ скликання склали присягу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-