Берлін занепокоєний порушеннями режиму припиненню вогню на Донбасі

Берлін занепокоєний порушеннями режиму припиненню вогню на Донбасі

Укрінформ
Німецька сторона занепокоєна повідомленнями СММ ОБСЄ про збільшення порушень режиму припиненню вогню на сході Україні.

Про це сказав у п’ятницю в Берліні представник Міністерства закордонних справ ФРН Райнар Бреуль, повідомляє Укрінформ.

«Ми поділяємо занепокоєння спеціального посланника ОБСЄ та посла Гайді Ґрау, які останніми днями говорили про нове збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на контактній лінії. Це свідчить про те, що для стабілізації режиму необхідне більше залучення, більше зусиль», - сказав дипломат.

За його словами, Німеччина готова продовжувати разом із Францією виступати посередниками між Росією та Україною в рамках нормандського формату.

Водночас Бреуль зауважив, що в цьому питанні Берлін залежить виключно від інформації ОБСЄ, місія якої працює на місці і з якою МЗС перебуває «в обміні».

Читайте також: Зеленський обговорить з керівництвом Німеччини «Норманді», Nord Stream 2 і деокупацію Криму

Як повідомлялося, 12 липня Президент України Володимир Зеленський планує здійснити одноденний візит до Берліна, у ході якого ситуація на сході нашої країни та просування Мінського процесу буде однією з головних тем. Не виключено, що український лідер поставить питання про бажання отримати німецьку оборонну зброю, однак, як заявив того ж дня офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, ставлення уряду ФРН у цьому питанні не змінилося: Берлін не планує постачати будь-які озброєння Україні.

У рамках візиту Зеленського до Берліна наступного понеділка заплановані його зустрічі з федеральним президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром, канцлером Ангелою Меркель і міністром оборони Аннеґрет Крамп-Карренбауер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-