Єрмак і Нуланд телефоном обговорили ситуацію в Білорусі

Єрмак і Нуланд телефоном обговорили ситуацію в Білорусі

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак і заступниця державного секретаря Сполучених Штатів Америки з політичних питань Вікторія Нуланд у ході телефонної розмови обговорили ситуацію в Білорусі та висловили занепокоєння поточним розвитком подій в країні.

Про це новопризначений прессекретар Президента України Сергій Никифоров сказав на брифінгу у п'ятницю ввечері, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Андрій Єрмак та пані Вікторія Нуланд обговорили ситуацію в Білорусі, висловили занепокоєння тим, що відбувається там зараз. Обговорили також деякі безпекові питання, пов’язані з російськими навчаннями «Запад-2021» і перейшли до теми України», - сказав прессекретар.

Він уточнив, що Єрмак і Нуланд говорили про прогрес, якого Україна досягла за останні два тижні.

«Це стосується документів про ВККС, ВРП, закону про корпоративне управління, закону про СБУ. Зрозуміло, що всі ці документи на різних стадіях ухвалення, але вони є, робота над ними триває. Торкнулися також ситуації у Нафтогазі», - розповів Никифоров.

Речник Президента зауважив, що на момент початку брифінгу розмова Єрмака і Нуланд ще тривала.

Читайте також: Єрмак назвав дуже результативним візит Зеленського до Литви

Як повідомляв Укрінформ, за результатами відбору та співбесіди після завершення всіх процедур, необхідних для оформлення, на посаду прессекретаря Президента України було призначено Сергія Никифорова.

Відповідний указ від 9 липня оприлюднений на сайт глави держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-