Німеччина радить Україні якнайшвидше реалізувати судову реформу

Німеччина радить Україні якнайшвидше реалізувати судову реформу

Укрінформ
Ключем до успіху реформ в Україні в різних сферах є ефективне проведення реформи судової системи та деолігархізація.

Про це заявив під час 4-ї Міжнародної конференції з питань реформ в Україні, що триває у Вільнюсі, державний секретар МЗС ФРН Мігуель Бергер, передає кореспондент Укрінформу.

«Німеччина вважає найбільшим драйвером процесу реформ проведення якнайшвидше судової реформи. Ефективна деолігархізація, антикорупційна структура, встановлення верховенства права – всі ці принципи мають бути досягнуті з тим, аби населення отримало довіру та впевненість у судовій системі. Це, своєю чергою, призведе до збільшення інвестицій», - сказав Бергер.

Він додав, що саме олігархи стоять на шляху впровадження верховенства права в державі, тоді як Президент Володимир Зеленський зробив судову реформу пріоритетом. Процес, за оцінкою Берліна, рухається в правильному напрямку за підтримки Верховної Ради.

Держсекретар німецького МЗС звернув увагу на важливість виборів висококваліфікованих суддів Конституційного Суду. До процесу мають бути залучені міжнародні експерти, «щоб забезпечити належний кворум і незалежність, об’єктивність і чесність», сказав дипломат. Також він висловив упевнений, що понад 2 тисячі висококваліфікованих суддів зможуть допомогти трансформації України в правову державу.

«Німеччина є союзником України в процесі реформ…підтримує її значною мірою», - підкреслив Бергер. Він запевнив, що ФРН буде надалі докладати зусилля для досягнення миру на сході України та реалізації довгострокових реформ.

Представник МЗС також нагадав про те, що 12 липня планується візит Президента Володимира Зеленського в Берлін.

Читайте також: У МЗС Британії назвали передумову для прогресу реформ в Україні

Як повідомлялося, Міжнародна конференція з питань реформ в Україні була започаткована в 2017 році в Лондоні як формат об’єднання зусиль партнерів та друзів України. Учасники форуму обговорюють ситуацію в країні та визначають оцінку демократичних трансформацій і реформ, які відбуваються з 2014 року. Конференція скликалася після цього в 2018 році в Копенгагені, а також у 2019 році в Торонто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-