Україна ініціювала в ООН спільну заяву про вплив дезінформації на права людини

Україна ініціювала в ООН спільну заяву про вплив дезінформації на права людини

Укрінформ
Україна 2 липня виголосила спільну заяву про негативний вплив дезінформації на права людини від імені майже 60 держав, зокрема США, Великої Британії, Франції, Німеччини, Японії, Латвії, Литви, Польщі.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС, ініційована Україною заява була виголошена під час 47-ї сесії Ради ООН з прав людини в Женеві.

У заяві дезінформація визначається як виклик для демократії, суттєва загроза правам людини та руйнівний фактор глобального порядку в умовах пандемії COVID-19.

«Дезінформація може підірвати свободу висловлення думок, сприяти дискримінації проти меншин, втручатися в приватне життя людей та перешкоджати поширенню інформації», - зазначається в документі.

Читайте також: Інформаційний обстріл Sea Breeze: у що насправді цілила Росія

Україна та інші держави-підписанти закликали усі зацікавлені сторони до консолідованих зусиль для подолання дезінформації шляхом зміцнення прав людини, просування принципів рівності та недискримінації.

В українській ініціативі окрема увага приділяється зусиллям держав як основних гарантів реалізації прав людини зі зміцнення стійкості суспільств проти дезінформації.

Автори заяви закликали всі держави утримуватися від проведення та спонсорування дезінформаційних кампаній, засуджувати такі дії та боротися з дезінформацією при повній повазі до прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-