Брифінг «Слуг народу» в Раді зірвала блогерка, яка напала на Потураєва

Брифінг «Слуг народу» в Раді зірвала блогерка, яка напала на Потураєва

Фото, відео
Укрінформ
Блогерка Ірма Крат зірвала брифінг народних депутатів від фракції "Слуга народу" у Верховній Раді, напавши на голову Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики, депутата від "СН" Микиту Потураєва.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, інцидент стався у пресцентрі парламенту.

Активістка Крат зірвала брифінг депутатів від "Слуги народу", напавши на Потураєва / Фото: Valeriia Matsekha

Під час брифінгу депутатів Потураєва, Єлізавети Богуцької, Тетяни Циби, Вікторії Подгорної та Єгора Чернєва Крат вибігла до преспоінту та почала бити Потураєва сумкою. Після цього Крат намагалася сваритися з депутатами щодо ринку землі, однак її швидко затримали представники Управління державної охорони та вивели з будівлі ВР.

"Вона напала на мене і намагалася напасти на моїх колег через відкриття ринку землі", – прокоментував ситуацію Потураєв.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 28 квітня 2020 року підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення", який Верховна Рада ухвалила 31 березня 2020 року.

Читайте також: Україна відкриває ринок землі - мораторій на купівлю-продаж скасований

Зокрема, законом передбачено, що з 1 липня 2021 року громадяни України можуть набувати право власності на земельні ділянки сільгосппризначення площею до 100 га. З 1 січня 2024 року таку можливість отримають також юридичні особи, власниками яких є українці. Вони зможуть купувати до 10 тис. га землі. Заборонено продаж державних і комунальних земель. Відповідно до закону, питання, чи надавати іноземцям право купувати землю, вирішуватиметься на референдумі.

24 травня Президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин", ухвалений Верховною Радою 28 квітня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-