Рада розгляне законопроєкт про діяльність Держбюро розслідувань

Рада розгляне законопроєкт про діяльність Держбюро розслідувань

Укрінформ
На пленарному засіданні Верховної Ради у четвер, 1 липня, депутати розглянуть низку законопроєктів, а о 16:00 розпочнеться позачергове засідання парламенту, скликане на вимогу Президента.

Як передає Укрінформ, порядок денний засідання оприлюднено на сайті ВР.

Першим питанням пленарного засідання заплановано розгляд законопроєкту «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правових засад діяльності Державного бюро розслідувань» (№5305).

Депутати також планують розглянути проєкт закону «Про внесення змін до розділу X «Прикінцеві і перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі» (щодо виключення можливості здійснення закупівель без використання електронної системи закупівель)» (№3715).

Порядок денний також передбачає розгляд законопроєктів «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування операцій з постачання окремих видів продукції тваринництва» (№5425) та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення правового регулювання страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою» (№5104).

Для включення до порядку денного та ухвалення рішення запропоновано проєкт закону «Про внесення змін до статті 89 Бюджетного кодексу України», який передбачає здійснення фінансування центрів культурних послуг (№4692).

Читайте також: Законопроєкт про великий Державний Герб пройшов комітет ВР

О 16:00 розпочнеться позачергове засідання парламенту, скликане на вимогу Президента Володимира Зеленського. Порядок денний передбачає розгляд дев'яти питань.

Серед них - президентські невідкладні законопроєкти «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» (№5599)та «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (№5600).

Разом з тим планується розглянути ініційований Президентом законопроєкт «Про корінні народи України» (№5506).

Крім того, до розгляду передбачено законопроєкти «Про визнання таким, що втратив чинність Закону України «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України» та про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (№5502) та «Про внесення змін до Митного кодексу України у зв'язку із прийняттям Закону України «Про визнання таким, що втратив чинність Закону України «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України» та про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (№5503).

У першому читанні депутати розглянуть законопроєкт «Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2021 рік” щодо спрямування частини коштів програми «Велике будівництво» на ремонтно-реставраційні роботи на пам’ятках культурної спадщини, що перебувають у комунальній власності» (№5551).

Порядок денний позачергового засідання також містить законопроєкти «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності» та №5656 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування окремих адміністративних зборів за державну реєстрацію у сфері містобудівної діяльності» (№5655).

Як повідомляв Укрінформ, раніше Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання позачергового засідання парламенту у зв'язку з вимогою Президента на четвер, 1 липня, о 16:00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-