СБУ має зайнятися екстрадицією Фірташа в Україну - Разумков

СБУ має зайнятися екстрадицією Фірташа в Україну - Разумков

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що Служба безпеки України має зайнятися екстрадицією українського бізнесмена Дмитра Фірташа для того, щоб притягнути його до відповідальності за українським законодавством.

Про це заявив спікер сказав під час пресконференції на тему: «Парламентаризм. Конституція. Незалежність», передає кореспондент Укрінформу.

"Якщо людина фінансує російську армію, її забезпечує, те, про що говорилось, титановими сплавами для озброєння, то ми вже повинні звернутися до наших іноземних партнерів для того, щоб його (Фірташа – ред.) екстрадувати сюди і продовжувати в рамках діючого законодавства. Це буде абсолютно правильно, думаю, що Служба безпеки саме цим після введення санкцій повинна буде займатися. Чекаємо на реакцію від них", - заявив Разумков.

Читайте також: Компанія Фірташа переводить активи на кіпрські компанії - Оpendatabot

Відповідаючи на запитання, як вплине непідтримка ним рішення РНБО щодо санкцій проти олігархів на його роботу у команді влади, Разумков зазначив: "На мою роботу з командою – нормально, бо в кожної людини є своя позиція, головне її обгрунтувати, вона може не зовсім сподобатись, але ти сприймаєш її, якщо в ній є логіка, сподіваюся, що в моїх висловлюваннях і діях логіка є".

Також Разумков нагадав, що не підтримує санкції проти громадян України, бо вважає, що, згідно із законом про санкції, їх можна застосовувати до іноземних суб'єктів господарювання або іноземних громадян, кого не можна притягнути до вдповідальності через українське законодавство.

Як повідомляв Укрінформ, 18 червня Рада національної безпеки і оборони вирішила запровадити максимальний комплект санкцій проти бізнесменів Павла Фукса і Фірташа. За словами секретаря РБНО Олексія Данілова, санкції проти Фірташа запровадили через його участь у титановому бізнесі, постачання сировини, яка потім іде на військові підприємства Росії. Також РНБО наклало санкції на підприємства, які безпосередньо афілійовані в військово-промисловий комплекс Росії і які використовують цей титан саме в військовій сфері.

Фірташ із 2014 року перебуває в Австрії, де тривають судові процеси щодо його екстрадиції до США, де його, зокрема, обвинувачують у відмиванні грошей і та корупційних схемах за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-