Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції щодо Фірташа, Фукса та ще 848 осіб

Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції щодо Фірташа, Фукса та ще 848 осіб

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони від 18 червня щодо запровадження санкцій проти Дмитра Фірташа, Павла Фукса й ще 536 фізичних осіб та 540 компаній.

Відповідний указ опублікований на сайті глави держави, повідомляє Укрінформ.

“Підтримати внесені Службою безпеки України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, - зазначається у рішенні РНБО.

Цим рішенням санкції застосовано, зокрема, до Дмитра Фірташа, Павла Фукса, Дмитра Уткіна (член "ПВК Вагнера”), Олега Дерипаски, Олексія Міллера (голова правління “Газпрому”), ватажків терористів Ігоря Безлера, Ігоря Гіркіна, Павла Губарєва, Володимира Жеваги ("ПВК Вагнер”) та інших.

Крім того, іншим указом введено в дію рішення Радбезу щодо застосування санкцій проти 312 фізичних осіб та 103 юридичних осіб відповідно до пропозиції Кабінету Міністрів.

Читайте також: Зеленський ввів у дію санкції РНБО проти трьох осіб і 55 компаній

Серед підсанкційних фізичних осіб здебільшого громадяни Російської Федерації, у тому числі гендиректор “Першого телеканалу” Костянтин Ернст, головний редактр телеканалу “Russia Today” Маргарита Симоньян та інші.

Санкції також застосовано до низки російських авіакомпаній, заводів, кількох телекомпаній і телеканалів, серед яких “Перший канал. Всесвітня мережа”, “РТР-Планета”, “Росія-24”, “НТВ” тощо.

Як повідомлялося, Рада національної безпеки і оборони на засіданні 18 червня прийняла рішення запровадити санкції проти Дмитра Фірташа та Павла Фукса.

Секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу заявив, що Радбез продовжив санкції, запроваджені 21 червня 2018 року, щодо всіх юридичних та фізичних осіб, які були внесені до списку. Указом Президента від 21 червня 2018 року було введено в дію рішення РНБО щодо запровадження економічних та інших обмежувальних санкцій стосовно 1759 фізичних осіб та 786 юридичних осіб терміном на три роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-