Єрмак і Нуланд обговорили деталі майбутнього візиту Зеленського до США

Єрмак і Нуланд обговорили деталі майбутнього візиту Зеленського до США

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак і заступниця державного секретаря Сполучених Штатів Америки з політичних питань Вікторія Нуланд обговорили деталі майбутнього візиту Президента України Володимира Зеленського до США на запрошення американського лідера Джо Байдена.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

У межах регулярних комунікацій з американською стороною Єрмак провів телефонну розмову з Нуланд, ідеться в повідомленні.

Співрозмовники обговорили деталі майбутнього візиту Зеленського до Сполучених Штатів на запрошення Байдена.

Нуланд запевнила Єрмака в непохитній підтримці з боку Вашингтона територіальної цілісності і суверенітету України, а також у питаннях реалізації Мінських домовленостей щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Очільник ОП поінформував американських партнерів про впровадження реформ в Україні для її трансформації у прозору та конкурентоспроможну країну і повідомив про кроки щодо реалізації європейських і євроатлантичних прагнень України.

Читайте також: США поділяють позицію, що без України не можна вирішувати питання, які її стосуються - Єрмак

Заступниця держсекретаря США відзначила важливість продовження розпочатих реформ для зміцнення України, зокрема реформи у сфері корпоративного управління та боротьби з корупцією, і запевнила у підтримці з боку Сполучених Штатів цих зусиль.

Як повідомляв Укрінформ, 7 червня Зеленський і Байден провели телефонні переговори, під час яких американський лідер запросив українського колегу відвідати Білий дім.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив пізніше, що ця зустріч відбудеться наприкінці липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-