Відносини між Грузією та Україною повертаються до норми - Зурабішвілі

Відносини між Грузією та Україною повертаються до норми - Зурабішвілі

Укрінформ
Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що відносини між Грузією та Україною після певної перерви повертаються до норми, яка ґрунтується на віковій дружба між народами та незмінній підтримці суверенітету і територіальної цілісності обох країн.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Зурабішвілі сказала за підсумками переговорів з Президентом України Володимиром Зеленським у Києві.

Вона зазначила, що президент Грузії сьогодні відвідує Україну з офіційним візитом вперше після 15-річної перерви. Зурабішвілі нагадала, що була присутня на інавгурації Президента Зеленського, і цей день для неї є пам’ятним. Водночас вона зауважила, що, на жаль, після цього був втрачений певний час, який «ми мали використати для поглиблення відносин між нашими країнами та зміцнення наших спільних цілей щодо членства в НАТО та ЄС».

«Сьогодні наша офіційна зустріч. Я дуже вдячна за це і вважаю, що президенти обох країн мають обережно ставитися до наших відносин. Наші відносини повертаються до норми, яка ґрунтується на двох головних принципах – це вікова дружба між народами та незмінна підтримка суверенітету і територіальної цілісності наших країн», - сказала Зурабішвілі.

Читайте також: Зеленський: Україну й Грузію єднають цілі щодо вступу в ЄС і НАТО

Вона додала, що сьогодні Україну і Грузію об’єднує не тільки вікова дружба, а й паралельні завдання та спільні цілі – це, зокрема, деокупація територій обох країн, шлях до ЄС та НАТО та посилення двостороннього і регіонального співробітництва.

Зурабішвілі відзначила важливість переходу на новий ступінь відносин між Грузією та Україною. За її словами, між країнами створено всі інституційні рамки співпраці і підписано не одну декларацію.

«Але заяви та документи – це не все, головне - конкретика, змістовний напрям цих відносин і їх активізація та пожвавлення існуючих форматів співпраці», - вважає Президент Грузії.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 7 травня 2020 року призначив колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ.

Міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані 8 травня заявив, що, згідно з рішенням уряду Грузії, посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе буде викликаний для консультацій у Тбілісі після призначення 7 травня Саакашвілі головою Виконавчого комітету Національної ради реформ.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі під час виступу в парламенті Грузії 9 квітня закликала до негайного повернення до Києва посла Грузії в Україні, який був відкликаний для консультацій минулого року.

22 квітня посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе повернувся до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-