Кулеба назвав ключову тему зустрічі Зеленського з Байденом

Кулеба назвав ключову тему зустрічі Зеленського з Байденом

Укрінформ
Залучення США до мирного врегулювання на сході України буде ключовою темою зустрічі Володимира Зеленського та Джо Байдена.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у програмі “Право на владу” на телеканалі “1+1”.

“Ми зараз увійшли в стадію підготовки візиту Президента. Безумовно, тема подальшого залучення Сполучених Штатів у процес мирного врегулювання буде ключовою під час цього візиту. Буде і багато інших важливих тем, але це буде тема №1”, - сказав глава МЗС.

Він підкреслив, що має достатньо підстав стверджувати, що США хочуть і можуть бути залучені до процесу врегулювання. За його словами, про це свідчить дзвінок Байдена Путіну у квітні в розпал ескалації вздовж українського кордону.

“Саме в цей момент президент Байден подзвонив Путіну і сказав йому дуже чітко: те, що він робить на кордоні, неприйнятно; те, що він робить в Україні, неприйнятно. І що він готовий сісти і проговорити цю ситуацію ”, - зазначив глава української дипломатії.

Читайте також: В Офісі Президента обговорили підготовку візиту Зеленського до США

На думку Кулеби, це був акт стримування, до якого вдалися Сполучені Штати на підтримку українських інтересів.

Як повідомляв Укрінформ, 7 червня Зеленський і Байден провели телефонні переговори, під час яких американський лідер запросив українського колегу відвідати Білий дім.

Невдовзі Кулеба поінформував, що зустріч президентів відбудеться наприкінці липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-