Білий дім оприлюднив розклад зустрічі Байдена з Путіним

Білий дім оприлюднив розклад зустрічі Байдена з Путіним

Укрінформ
Зустріч президентів США й Росії розпочнеться близько 13-ї години за часом у Женеві й триватиме у двох форматах, які відрізнятимуться складом делегацій, після чого заплановані окремі пресконференції Джо Байдена й Володимира Путіна.

Про це повідомив у вівторок високопоставлений чиновник Білого дому журналістам, які супроводжують президента Байдена в європейському турне, повідомляє Укрінформ.

«Близько 13:00 (за місцевим часом – ред.) очікується прибуття президента Путіна - він повинен першим прибути на віллу, де проходитиме захід та відбуватиметься зустріч. По прибутті його привітає президент Швейцарії й заведе всередину. Президент Байден прибуде після президента Путіна, і його також повернуть всередину», - йдеться у стенограмі розмови чиновника з журналістами, оприлюдненій пресслужбою Білого дому.

Читайте також: Байден вилетів з Брюсселя до Женеви напередодні зустрічі з Путіним

Лідери привітаються з президентом Швейцарії, після чого всі троє вийдуть назовні, де їх чекатиме преса.

«Єдина людина, від якої очікується промова в цей момент, це президент Швейцарії», - зауважив чиновник.

Далі відбуватиметься спілкування лідерів США й Росії. Спочатку це відбуватиметься у форматі «П плюс один» (тобто, президент плюс керівник зовнішньополітичного відомства), а також по одному перекладачу з кожної зі сторін. Після цього формат переговорів буде розширений до «П плюс п’ять», який в адміністрації президента США пообіцяли розшифрувати згодом.

Читайте також: Кулеба не бачить ризиків для України від зустрічі Байдена і Путіна

Передбачається, що глави держав загалом спілкуватимуться впродовж чотирьох-п’яти годин, при чому офіційного обіду або інших перерв наразі не передбачається. По завершенню зустрічей, очікується, що президент РФ спочатку проведе власну пресконференцію, потім з пресою спілкуватиметься президент США Джо Байден.

Читайте також: Кремль назвав теми переговорів Байдена і Путіна, серед них - Україна

Як повідомляв Укрінформ, президент США запропонував російському лідеру провести зустріч для обговорення нагальних питань у квітні. Тоді Росія зосередила понад 100-тисячний військовий контингент на кордонах з Україною та в окупованому Криму, що загрожувало новим масштабним загостренням в Східній Європі.

Фото: Білий дім

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-