Суд розгляне апеляцію на домашній арешт Медведчука 21 травня

Суд розгляне апеляцію на домашній арешт Медведчука 21 травня

Укрінформ
Київський апеляційний суд призначив на 21 травня засідання з розгляду апеляційних скарг у кримінальному провадженні відносно народного депутата від партії «Опозиційна платформа – за життя» Віктора Медведчука.

Як передає Укрінформ, про це інформує у Фейсбуці пресслужба суду.

“Розгляд апеляційних скарг, поданих на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 13 травня 2021 року про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту відносно підозрюваного М., призначено на 21 травня 2021 року (12 год. 00 хв.)”, - йдеться у повідомленні.

У колегії суддів, яка розглядатиме ці апеляційні скарги, - Валерій Лашевич, Тетяна Росік, Микола Ященко.

Як повідомляв Укрінформ, генпрокурор Ірина Венедіктова 11 травня підписала повідомлення про підозру двом народним депутатам - Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку - у державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів у Криму.

Слідство вважає, що Медведчук, серед іншого, домовлявся з державою-агресором про перереєстрацію родовища "Глибока" в Чорному морі за 75 км від Феодосії з метою видобутку корисних копалин, які є національним ресурсом України. Також Медведчуку інкримінують передачу агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ.

Читайте також: Медведчук не зможе брати участі у засіданнях Ради – Разумков

У разі доведення провини за статтею про держзраду (ч. 1 ст. 111 КК) обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такого, а за статтею "грабіж національних цінностей на окупованій території" ( ч. 1 ст. 438 КК) - позбавлення волі на термін від 8 до 12 років.

13 травня слідчий суддя Печерського райсуду В'ячеслав Підпалий обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

При цьому прокурор просив призначити Медведчуку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в 300 млн грн.

18 травня народний депутат Ренат Кузьмін поінформував, що адвокати подали апеляцію на рішення Печерського райсуду Києва про обрання Медведчуку запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Зі свого боку Офіс генерального прокурора також подав апеляцію на це рішення суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-