Глави МЗС України та Канади обговорили розслідування катастрофи літака МАУ в Ірані

Глави МЗС України та Канади обговорили розслідування катастрофи літака МАУ в Ірані

Укрінформ
Міністри закордонних справ України та Канади обговорили стан розслідування катастрофи літака МАУ в Ірані.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на своїй сторінці у мережі Твіттер написав міністр закордонних справ Канади Марк Гарно.

“Обговорив з українським колегою зусилля обох держав із притягнення Ірану до відповідальності та встановлення справедливості для жертв PS752”, - заявив Гарно.

Він додав, що також висловив занепокоєння стосовно агресивних дій Росії у прикордонних з Україною регіонах. “Я також передав глибоке занепокоєння Канади накопиченням Росією військ навколо України та в незаконно анексованому Криму, а також намірами РФ обмежити доступ до частин Чорного моря та Керченської протоки”, - наголосив міністр.

Читайте також: Іран навмисно збив літак МАУ - Данілов

Як повідомляв Укрінформ, літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", що виконував рейс PS-752 за маршрутом Тегеран-Київ, зазнав катастрофи в Ірані 8 січня 2020 року. На борту перебували громадяни шести країн: Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану та Великої Британії. Всі 176 людей, які були в літаку, загинули, серед них 11 українців.

Іранська влада після кількох днів заперечень визнала, що український літак був збитий зенітно-ракетним комплексом протиповітряної оборони.

6 квітня цього року прокуратура Ірану висунула обвинувачення 10 посадовцям у зв'язку зі збиттям літака МАУ.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-