В Ірані десятьом чиновникам висунули обвинувачення у причетності до збиття літака МАУ

В Ірані десятьом чиновникам висунули обвинувачення у причетності до збиття літака МАУ

Укрінформ
Прокуратура Ірану висунула обвинувачення проти десятьох посадових осіб у зв'язку зі збиттям пасажирського літака "Міжнародних авіаліній України" у січні 2020 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АР.

"…Було висунуто обвинувальний акт у справі про український літак, проведено серйозне і точне розслідування, і пред'явлено обвинувальні акти щодо 10 винних осіб", - йдеться у заяві військового прокурора Голамаббаса Торкі.

Імена вищезазначених осіб та інші деталі не оприлюднили.

Як повідомляв Укрінформ, іранський орган цивільної авіації 17 березня оприлюднив остаточний звіт щодо катастрофи українського пасажирського літака у січні 2020 року. У документі зазначається, що причиною рішення збити літак була помилка оператора протиповітряної оборони, який визначив літак як "ворожий об'єкт".

Читайте також: Авіатроща МАУ: міжнародна група взяла до відома звіт Ірану та має низку вимог

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав звіт Ірану спробою приховати справжні причини авіакатастрофи, а його заступник Євгеній Єнін заявив, що Україна вимагатиме розгляду на Раді ICAO оприлюдненого Іраном звіту щодо катастрофи літака МАУ, а також відновлення та продовження іранською стороною технічного розслідування.

Літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", що виконував рейс PS-752 за маршрутом Тегеран-Київ, зазнав катастрофи в Ірані 8 січня 2020 року. На борту перебували громадяни шести країн: Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану та Великої Британії. Всі 176 людей, які були в літаку, загинули, серед них 11 українців.

Читайте також: Іран оприлюднив остаточний звіт щодо катастрофи українського літака

Іранська влада після кількох днів заперечень визнала, що літак був збитий зенітно-ракетним комплексом протиповітряної оборони.

20 лютого 2021 р. в Ірані заявили про завершення розслідування у справі про катастрофу українського літака над Тегераном.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-