Штати закликали РФ припинити мілітаризацію Криму і вивести війська зі Сходу України

Штати закликали РФ припинити мілітаризацію Криму і вивести війська зі Сходу України

Укрінформ
Сполучені Штати закликають Росію припинити військове нарощування у тимчасово окупованому Криму, зупинити провокації на кордоні з Україною та вивести свої війська зі Сходу України.

Як передає Укрінформ, про це заявила в.о. заступника глави місії Елізабет Розенсток-Сіллер під час онлайн-засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, 22 квітня.

"США засуджують окупацію та подальшу мілітаризацію Криму з боку Росії. Ми закликаємо Москву припинити своє військове накопичення там і виконати свої зобов'язання щодо прозорості згідно з Віденським документом. Ми також закликаємо Росію припинити свої провокації вздовж кордону з Україною та вивезти всі свої військові сили та техніку і обладнання зі сходу України", - заявила вона.

Читайте також: У Євросоюзі розчаровані позицією Росії на переговорах з Україною

Вона також зазначила, що Сполучені Штати шкодують з приводу того, що Росія перешкоджає роботі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Криму, попри те, що мандат Місії поширюється на всю територію України.

При цьому, американська дипломатка вказала на те, що "попри спроби Москви приховати жорстоке поводження з кримськими татарами, етнічними українцями та членами інших етнічних і релігійних меншин", міжнародна спільнота залишається обізнаною щодо утисків, яких зазнають ці громади з боку російської окупаційної влади.

Читайте також: У Берліні заявляють, що агресія Росії щодо України є загрозою всій Європі

На цьому тлі Елізабет Розенсток-Сіллер нагадала про оголошення мінфіном США 15 квітня нових санкцій проти п'яти осіб та трьох установ, причетних до окупації Росією Криму та грубих порушень прав людини на півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-