США і надалі підтримуватимуть Україну летальним озброєнням – Держдеп

США і надалі підтримуватимуть Україну летальним озброєнням – Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати мають намір продовжувати послідовну підтримку України у сфері безпеки й оборони, в тому числі летальними оборонними системами.

Про це заявив під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжимо працювати над тим, щоби забезпечити підтримку у сфері безпеки, яку Україна потребує для того, щоби захистити себе від російської агресії»,- зауважив представник Держдепу на прохання прокоментувати повідомлення у ЗМІ про можливе нове постачання американського озброєння в Україну.

Він підкреслив, що ця підтримка «охоплює, в тому числі, летальні оборонні системи».

Читайте також: Комітет Сенату США ухвалив законопроєкт про посилення підтримки України на тлі агресії РФ

Прайс також нагадав, що Сполучені Штати виділили на підтримку України у сфері безпеки понад 2 мільярди доларів із початку російської агресії в 2014 році.

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом РФ здійснює нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході та півдні, а також у тимчасово окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно Росія веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-