Комітет Сенату США ухвалив законопроєкт про посилення підтримки України на тлі агресії РФ

Комітет Сенату США ухвалив законопроєкт про посилення підтримки України на тлі агресії РФ

Укрінформ
Комітет з питань міжнародних відносин Сенату США ухвалив із правками текст законопроєкту S.814 «Акт про партнерство з Україною в галузі безпеки – 2021», який передбачає посилення підтримки України на тлі російської агресії.

Голосування відбулося 21 квітня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Законопроєкт ухвалений і буде направлений на загальне голосування до Сенату з позитивними рекомендаціями», - зауважив за результатами розгляду документа голова Комітету з питань міжнародних відносин сенатор Роберт Менендес.

Документ, який був ухвалений одностайно, серед іншого визначає стратегію США щодо підтримки України та наголошує на необхідності для держсекретаря запровадити до 30 вересня Робочу групу США-Європа по Україні. Крім того, законопроєкт містить вимогу до президента США призначити спеціального посланника в питаннях України.

Читайте також: Російська ескалація: Таран зустрівся з тимчасовою повіреною у справах США

Проєкт закону також містить розділ про військову допомогу Україні в розмірі $300 мільйонів щорічно до 2026 р. Документ передбачає, зокрема, сприяння США для надання Україні оборонної допомоги з боку третіх країн. Окрім того, йдеться про виділення $4 мільйонів щороку до 2026 р. на підготовку українських офіцерів у межах Міжнародної програми військової освіти та підготовки (IMET).

У процесі розгляду до S.814 були внесені правки. Зокрема, сенатор Тед Круз додав до тексту документа уточнення щодо запровадження санкцій проти Nord Stream 2. Крім того, сенатор Кріс Мерфі вніс положення, що негайна підтримка України у сфері безпеки має життєво важливе значення для українського народу.

«Наша військова підтримка є важливою, але, відверто, не менш важливими є економічна та політична підтримка, антикорупційна програма», - заявив під час слухань Мерфі.

Читайте також: Штати в ОБСЄ: Військова діяльність РФ біля кордонів України не схожа на навчання

Як повідомляв Укрінформ, S.814 був внесений на розгляд Сенату США двопартійною групою законодавців 17 березня. Автором законопроєкту виступив республіканець Джеймс Ріш. Співавторами зазначені його однопартійці Роб Портман, Джон Барассо, а також представники Демократичної партії Роберт Менендес, Кріс Мерфі й Джин Шахін.

Для затвердження документа в Конгресі США його мають ухвалити і Сенат, і Палата представників, після чого він подається на підпис президентові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-