Зеленський створив конкурсну комісію для відбору суддів КСУ за квотою Президента

Зеленський створив конкурсну комісію для відбору суддів КСУ за квотою Президента

Укрінформ
Володимир Зеленський підписав указ про створення конкурсної комісії для відбору кандидатур на посади суддів Конституційного Суду за квотою Президента.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті глави держави.

Згідно з указом №167/2021 «Про конкурсну комісію для здійснення відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України щодо осіб, яких призначає Президент України», керівник ОП Андрій Єрмак має у десятиденний строк внести пропозиції щодо персонального складу цієї комісії.

Крім того, визнається таким, що втратив чинність, указ Президента №306 від 4 жовтня 2017 року «Про конкурсну комісію для здійснення відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України щодо осіб, яких призначає Президент України».

Читайте також: Рада планує зберегти чинний кворум суддів у КСУ

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський 27 березня скасував укази експрезидента Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями КСУ.

Верховна Рада 15 квітня після отримання висновку Венеційської комісії ухвалила в повторному першому читанні законопроєкт, що передбачає удосконалення процедури діяльності Конституційного Суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-