«Тверда як скеля»: Естонія запевнила Україну у своїй підтримці

«Тверда як скеля»: Естонія запевнила Україну у своїй підтримці

Укрінформ
Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас, яка очолює і урядову комісію з питань безпеки, запевнила, що країна засуджує військовий тиск Росії, її інформопераціі проти України, і «тверда як скеля» у підтримці суверенітету України, її євроатлантичної інтеграції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті уряду Естонії.

«Ми закликаємо Росію утримуватися від будь-якої ескалації напруження на сході України і в Криму та дотримуватися взятих на себе міжнародних зобов'язань, у тому числі в галузі контролю озброєнь. Естонія тісно співпрацює з союзниками і партнерами, щоб застосувати всі необхідні заходи для стримування Росії. Естонія тверда як скеля в підтримці суверенітету України, її європейської та євроатлантичної інтеграції», - заявила Каллас.

Читайте також: В Естонії розповіли, як пропаганда Кремля працює в умовах пандемії

Це сталося після того, як члени урядової комісії Естонії з питань безпеки отримали огляд діяльності збройних сил Російської Федерації навколо України, в тому числі на окупованих територіях, а також інших кроків РФ щодо ескалації напруження у відносинах з Україною.

До урядової комісії Естонії з питань безпеки входять прем'єр-міністр, міністр юстиції, міністр оборони, міністр економіки та інфраструктури, міністр внутрішніх справ, міністр підприємництва та інформаційних технологій, а також міністр закордонних справ. Комісія аналізує й оцінює ситуацію з державною безпекою та формує позиції в галузі політики безпеки та оборони.

Як повідомляв Укрінформ, нарощування російських військ біля кордону з Україною стало основною темою наради глав МЗС ЄС за участю України 19 квітня.

Читайте також: Агресія Росії: Україна й Естонія домовилися про спільні дії в ООН та ОБСЄ

Міністр оборони Андрій Таран під час виступу на засіданні підкомітету Європарламенту з питань безпеки та оборони 14 квітня повідомив, що загальна потужність російських військ, які сконцентровані вздовж українського кордону, досягає 56 тактичних груп батальйонного рівня з 110 тисячами військовослужбовців. За його словами, справжньою метою нарощування Росією військової присутності біля кордонів України може бути посилення тиску на Київ з метою примусу до поступок у переговорному процесі та демонстрація готовності до застосування збройної сили.

15 квітня три міністри закордонних справ країн Балтії відвідали Київ, щоб продемонструвати підтримку України.

Фото: kallaskaja / Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-