Потураєв анонсував зміни до закону про Суспільного мовника

Потураєв анонсував зміни до закону про Суспільного мовника

Укрінформ
На сьогодні Суспільне мовлення відбулося, наступним його етапом має стати утвердження на шляху сталого розвитку.

На цьому наголосив голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв під час онлайн-конференції з публічної презентації програм кандидатів на посаду голови правління АТ «НСТУ», передає кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні маємо констатувати, що Суспільне відбулося. Це точно велика перемога, яка сталася. Далі те, що дуже важливо і дуже складно, - воно має розвиватися. Воно має стати на шлях сталого розвитку. Тобто одна колосальна проблема вирішена. Зараз не менш складна, дуже відповідальна, яку треба вирішувати. Всі зусилля мають бути зосереджені зараз саме на вирішенні цієї проблеми – щоб Суспільне стало на шлях зростання», - сказав Потураєв.

Читайте також: ІМІ назвав п’ять українських медіа з найвищим рівнем дотримання стандартів

Він зазначив, що дебати між потенційними головами правління Суспільного мовника важливі для медійного середовиша і в цілому для громадянського суспільства в Україні. Парламентарій висловив думку, що громадянське суспільство замало уваги приділяє Суспільному мовнику, проблемам його розвитку, його досягненням.

«Хто б не став головою правління, перед цією людиною будуть стояти важкі завдання. Зураб Аласанія зробив колосальну роботу, ми маємо йому подякувати, бо коли все це починалося, були навіть сумніви, що вдасться реформувати цю застарілу пострадянську машину телерадіокомпанії. Тим не менше правління і Наглядова рада за допомоги наших західних партнерів спромоглися зробити цю дивовижну роботу», - вважає Потураєв.

Читайте також: Держкомтелерадіо: Немає підстав вважати, що фінансування НСТУ буде зменшене

Голова гуманітарного комітету зауважив, що, можливо, багатьох не влаштовують результати аудиторії в телевізійному сегменті. Проте, за його словами, треба розуміти, що відлік починався майже з нуля, коли будь-яку відмітку треба множити на десять.

Щодо майбутнього голови правління Суспільного Потураєв сказав, що не очікує одразу «вибухових зростань".

«Але я точно знаю як фахівець, що те, що реалістично планувати і реалістично зробити, – стати на шлях сталого поступового розвитку. І за цими критеріями я буду міряти виступи кандидатів. Вважаю, що це завдання вирішуване», - сказав Потураєв, додавши, що всі кандидати гідні й фахові, й хто б не переміг - упорається з цим завданням.

Водночас голова комітету висловив сподівання, що вже за нинішньої каденції Верховна Рада не відіграватиме дуже важливого значення в житті Суспільного мовника, якщо буде ухвалено закон про новий механізм його фінансування.

Читайте також: Українського мовлення позбавлені 30-40% прикордонних територій - Резніков

«Сподіваюсь, що ми найближчим часом приймемо зміни до закону про Суспільного мовника, які були напрацьовані Верховною Радою, незалежними медійними експертами і юристами разом із донорами і з правлінням Суспільного мовника, що також покращить і створить додаткові можливості для роботи Суспільного мовника», - зазначив голова гуманітарного комтету.

Як повідомляв Укрінформ, Наглядова рада Суспільного на засіданні 16 квітня до другого етапу конкурсу допустила чотирьох кандидатів – Віталія Докаленка, Оксану Цибулю, Миколу Чернотицького та Андрія Шаповалова.

З 2 березня по 1 квітня тривав прийом документів для участі в конкурсі. 7 квітня наглядова рада НСТУ оголосила 13 претендентів на посаду голови правління, яких допустила до участі в першому етапі конкурсного відбору. 27 квітня Наглядова рада голосуватиме за голову правління НСТУ, якого обиратимуть терміном на 4 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-