Україна буде добиватися завершення війни дипломатичним шляхом - Мендель

Україна буде добиватися завершення війни дипломатичним шляхом - Мендель

Укрінформ
Україна налаштована просуватися далі для вирішення воєнного конфлікту на сході країни дипломатичним шляхом.

Про це розповіла речниця Президента Юлія Мендель в ефірі програми "Поляд з Банкової" на телеканалі "Дом", повідомляє Укрінформ.

"Україна налаштована на те, щоб просуватися далі, просуватися саме дипломатичним шляхом, активізувати процеси", - сказала вона, коментуючи результати переговорів лідерів України, Франції та Німеччини, які відбулися в п'ятницю.

Читайте також: На Банковій вважають, що Великдень - хороший привід для активізації зусиль з обміну

Мендель зазначила, що одним з важливих питань, яке порушувалося в Парижі, було обговорення так званих "кластерів". Відповідний документ, узгоджений Францією і Німеччиною, передбачає конкретні кроки для виконання домовленостей про досягнення миру на сході України.

"Війна нікому не потрібна. Вона не потрібна ні Україні, ні Європі, ні світу. Згадаймо, що це єдина війна, яка зараз ведеться в Європі. І Президент Володимир Зеленський готовий зробити все, щоб її закінчити", - підкреслила Мендель.

Читайте також: Президент у Парижі: Україна потребує підтримки і конкретики

Вона додала, що канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон підтримують цей крок.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 16 квітня відвідав з робочим візитом Францію, де зустрівся з президентом Еммануелем Макроном. У відеоформаті до переговорів долучалася канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-