На Банковій вважають, що Великдень - хороший привід для активізації зусиль з обміну

На Банковій вважають, що Великдень - хороший привід для активізації зусиль з обміну

Укрінформ
Наближення Веоикодня може бути хорошим приводом для активізації зусиль щодо обміну утримуваними особами в форматі "всіх на всіх".

Таку думку висловила прессекретар Президента Юлія Мендель в ефірі програмами "Погляд з Банкової" на телеканалі "Дом", повідомляє Укрінформ.

"У цілому є дуже багато пунктів, які потрібно виконати, і один з надзвичайно важливих - це те, що було розпочато в 2019 році, але цей процес, на жаль, зараз заблокований - це процес обміну «всіх на всіх». Домовленість дуже важлива. Згадаймо, що скоро Великдень, це хороший привід, щоб можливо активізувати процес обміну ", - підкреслила вона.

Читайте також: Мендель пояснила, чому журналістів не попередили про поїздку Зеленського на Схід

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський в п'ятницю після переговорів у Франції з Президентом французької Республіки Еммануелем Макроном і Канцлером Німеччини Ангелою Меркель заявив, що Україна передала ОБСЄ списки для обміну утримуваними особами в форматі "всіх на всіх", проте з боку Росії і сепаратистів такі списки досі не передані.

Домовленість обміну в форматі "всіх на всіх" була досягнута на саміті "нормандської четвірки" в грудні 2019 року в Парижі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-