Посол Мельник закликає бойкотувати Росію та підтримати Україну на шляху до НАТО

Посол Мельник закликає бойкотувати Росію та підтримати Україну на шляху до НАТО

Укрінформ
Німеччина не досить чітко позиціонує себе в ситуації посилення напруженості навколо України, але могла б зайняти більш активну позицію та надати більшу підтримку Києву, зокрема, в питанні набуття скорішого членства в НАТО.

Про це заявив посол України в Берліні Андрій Мельник у коментарі виданню Welt am Sonntag, передає Укрінформ.

«З одного боку ми очікуємо, що німецький уряд надішле чітке та публічне застереження президенту Путіну з яскравим описом усіх болючих наслідків нового військового вторгнення», - заявив Мельник напередодні запланованого на понеділок онлайн-засідання міністрів закордонних справ ЄС.

Дипломат назвав серед таких наслідків суворі каральні заходи, такі як міжнародний бойкот та остракізм російського уряду, включаючи переслідування в Міжнародному кримінальному суді за військові злочини. Український посол також закликав до повного економічного ембарго на російські товари та до повного заморожування інвестицій.

Росія, нагадав посол, «поглинула» сім відсотків української національної території, «тому не можна повторювати стратегічну помилку 2014 року та стояти осторонь і спостерігати, як Росія безкарно здійснює нові захоплення».

Читайте також: Російська агресія: Кулеба візьме участь у засіданні Ради ЄС у закордонних справах

Мельник повторив свій заклик якнайшвидше прийняти Україну в НАТО, відвівши Німеччині в цьому особливу роль. «Зокрема, Німеччина, яка несе особливу історичну відповідальність за нацистські злочини проти українського народу, повинна зіграти провідну роль, щоб Україна могла стати членом НАТО. І якомога швидше, без будь-яких «якщо» і «але», - підкреслив очільник посольства. Лише швидке приєднання Києва до Альянсу, за його словами, могло б назавжди запобігти новій широкомасштабній війні у Європі, є єдиною гарантією того, що Москва не наважиться втрутитися знову. «Це буде холодний душ, який охолодить усі гарячі голови в Кремлі», - підкреслив Мельник.

Читайте також: Росія зводить новий військовий табір у Криму – Spiegel

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході та на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ.

10 квітня міністр оборони України Андрій Таран заявив, що справжніми цілями нарощування Росією військової присутності біля кордонів України можуть бути посилення тиску на Україну з метою примусу до поступок у переговорному процесі й демонстрація готовності до застосування збройної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-