Агресія Росії не стримає рух України до НАТО — Стефанішина

Агресія Росії не стримає рух України до НАТО — Стефанішина

Укрінформ
Агресія Росії не стримає рух України до членства в НАТО, заявляє віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Як передає Укрінформ з посиланням на Урядовий портал, про це Стефанішина сказала під час зустрічі з міністрами закордонних справ Латвії та Литви Едгарсом Рінкевичсом і Габріелюсом Ландсбергісом, а також заступником міністра закордонних справ Естонії Рейном Таммсaаром.

«Концентрація сил Росії біля кордонів України – це виклик для всієї Європи. Об'єднання наших союзників в Альянсі довкола надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО сьогодні є найменшою політичною інвестицією, яку можна зробити для досягнення безпекової стабільності в регіоні. Ми чітко усвідомлюємо свою роль у безпеці всього регіону, тому попри агресію Росії, Україна не припинить дискусію, яку почала, щодо своїх євроатлантичних амбіцій», – наголосила Стефанішина.

Читайте також: МЗС Польщі – про ескалацію: Росія діє за принципом «купи козу – продай козу»

Вона подякувала партнерам за підтримку України.

«Трансатлантична єдність має стати ключем до матеріалізації рішень Бухарестського саміту НАТО у 2008 році», – сказала віцепрем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль подякував керівництву МЗС Литви, Латвії та Естонії за підтримку євроатлантичних прагнень України, а також суверенітету і територіальної цілісності країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-