Світ має застерегти Москву від військового вторгнення - Маас

Світ має застерегти Москву від військового вторгнення - Маас

Укрінформ
Імовірність ескалації на Сході України нині найвища з 2014 року, і світ має проявити велику солідарність з Україною та застерегти Москву від військового вторгнення.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас в ефірі телеканалу ARD, коментуючи зосередження російських військ на кордоні з Україною, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава німецького МЗС підкреслив, що нині стоїть завдання щодо деескалації конфлікту, та відзначив у цьому контексті важливість телефонної розмови між президентами США і РФ, контактів між НАТО з Москвою.

«З такою кількістю військових імовірність ескалації є найвищою з 2014 року. Тож усі наразі працюють над тим, аби уникнути нового військового конфлікту», - наголосив Маас.

Він згадав у цьому контексті, що ЄС, НАТО, держави G7 та вся міжнародна спільнота чітко заявили про свою позицію, а також наголосив, що Німеччина та Захід загалом ніколи не визнають незаконної анексії Криму. «Так буде і у тому разі, якщо станеться вторгнення на Схід України», - заявив німецький міністр.

Читайте також: США й Німеччина обговорили, як підтримати Україну на тлі ескалації з боку РФ

Водночас він укотре висловив думку, що санкції щодо «Північного потоку-2» не вплинуть на дії Росії.

Як повідомлялось, міністр оборони України Андрій Таран на засіданні підкомітету Європарламенту з питань безпеки й оборони 14 квітня заявив, що Російська Федерація протягом минулих тижнів значно посилила військове угруповання поблизу кордонів України на північно-східному напрямку, яке зараз налічує не менше 110 тисяч військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-