У ЦРУ пояснили, на що спрямоване стягнення російських військ до кордонів України

У ЦРУ пояснили, на що спрямоване стягнення російських військ до кордонів України

Укрінформ
Директор ЦРУ Вільям Бернз заявив, що маневри Москви поблизу України можуть бути спрямовані на «спроби залякати українську владу й відправити сигнал Сполученим Штатам».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Голос Америки.

«Думаю, очевидно, російське стягування сил у Криму та уздовж кордону Донбасу становить серйозне занепокоєння. Накопичування сил досягло моменту, коли воно, серед іншого, може стати основою для окремих військових вторгнень», - заявив Бернз.

Читайте також: Росія заявила, що перекидає війська до кордону з Україною у «відповідь на погрози НАТО»

Він також додав, що з його досвіду не варто «недооцінювати те, як президент Путін і російська влада можуть використовувати свою силу». 

За його словами, через це американські розвідувальні управління та посадовці беруть активну участь у зустрічах із союзниками.

«Ми ділимось інформацією та поділяємо занепокоєння... Частково, це була мета дзвінка президента Байдена президенту Путіну - заявити дуже чітко про серйозність нашого занепокоєння», - зазначив Бернз.

Читайте також: У Білому домі пояснили, навіщо Байден поговорив із Путіним

Як повідомлялося, протягом останніх тижнів рівень воєнної загрози з боку Росії постійно підвищується. Це пов'язано з істотним нарощуванням російських військ на кордоні з Україною, яке в останній раз спостерігалося сім років тому, коли почалася безпосередня агресія РФ. В Головному управлінні розвідки Міноборони заявили, що перекидання і накопичення російських військових біля кордонів триватиме, ймовірно, до кінця квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-