У Білому домі пояснили, навіщо Байден поговорив із Путіним

У Білому домі пояснили, навіщо Байден поговорив із Путіним

Укрінформ
Телефонна розмова президента США Джо Байдена з кремлівським лідером Володимиром Путіним переслідувала кілька цілей, серед яких - нагадати про санкції та підтвердити, що Сполучені Штати разом з Україною на тлі агресії з російського боку.

Про це сказала в середу під час брифінгу у Вашингтоні речниця Білого дому Джен Псакі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Мета цієї телефонної розмови полягала в тому, щоб частково обговорити той факт, що те, що зробили російські лідери за останні кілька місяців минулого року, матиме наслідки», - зауважила представник адміністрації США.

Читайте також: Україна зацікавлена, аби США контактували з Росією - Кислиця

Крім того, підкреслила Псакі, розмова з Путіним мала на меті продемонструвати «непохитну прихильність (США – ред.) суверенітету й територіальній цілісності України, а також занепокоєння щодо агресивної поведінки (Росії – ред.) на кордоні».

Пропозиція зустрічі лідерів США й Росії, озвучена президентом Байденом, спрямована на те, щоб «просуватися до більш передбачуваних і стабільних відносин» між двома країнами.

Читайте також: Байден запропонував Путіну зустрітися, але не в Росії чи США

Речниця Білого дому також звернула увагу, що американська сторона вимагає від російської влади звільнити опозиціонера Олексія Навального.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден у вівторок провів телефонну розмову з російським лідером Володимиром Путіним. Серед іншого глава Білого дому запропонував провести двосторонню зустріч для обговорення всього кола питань, що стоять перед двома країнами.

Фото: facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-