Україна та Греція обговорюють двосторонні документи про COVID-вакцинацію

Україна та Греція обговорюють двосторонні документи про COVID-вакцинацію

Укрінформ
Україна та Греція в рамках відновлення туристичних подорожей обговорюють можливість двосторонньої домовленості щодо прийняття документів про вакцинацію від коронавірусу, схвалених в цих країнах.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів міністр туризму Греції Харіс Теохаріс.

«Ми вже проводимо технічні обговорення, щоб зрозуміти деталі щодо того, які документи для вакцинації ви видаєте, чи є вони цифровими, хто їх видає, і так далі. Тож ми збираємо всю інформацію, необхідну для того, щоб мати змогу приймати людей і перевіряти їх на нашому кордоні», - сказав урядовець.

За його словами, формат погодження цих деталей ще не встановлений, але він буде «чи шляхом обміну листами між міністрами закордонних справ, чи шляхом підписання угоди».

За словами міністра, Греція чекає від української сторони зразки сертифікатів вакцинації, які повинні мати важливі деталі англійською мовою, і впевнений, що «люди зреагують в потрібний час».

Читайте також: На Закарпаття доставили 7040 доз вакцини CoronaVac

Як повідомлялося, Грецька Республіка з 14 травня планує приймати українських туристів у межах відкриття кордонів для низки країн з-поза Шенгенської зони за дотримання необхідних умов в’їзду та перебування.

За словами міністра, для в’їзду до Греції українцям необхідно буде пред’явити негативний ПЛР-тест або сертифікат про вакцинацію, затверджений українською владою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-