У Держдепі США розповіли про зустріч Блінкена й Кулеби

У Держдепі США розповіли про зустріч Блінкена й Кулеби

Укрінформ
Підтримка України Сполученими Штатами на тлі російської агресії, а також проведення реформ, антикорупційні зусилля та прагнення України в ЄС стали основними темами першої зустрічі глав зовнішньополітичних відомств двох країн.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США за результатами зустрічі міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та держсекретаря США Ентоні Блінкена, передає Укрінформ.

«Держсекретар Блінкен підтвердив непохитну підтримку США суверенітету й територіальної цілісності України в умовах нинішньої агресії РФ», - наголосили в Держдепартаменті США.

Блінкен також висловив занепокоєння «у зв’язку з умисними діями Росії, спрямованими на ескалацію напруженості з Україною». У цьому зв’язку американська сторона відзначила агресивну риторику та дезінформацію з боку РФ, численні порушення режиму припинення вогню, а також скупчення російських військ в окупованому Криму та вздовж кордонів України.

Читайте також: Кулеба зустрівся із Блінкеном - розмова тривала годину

«Держсекретар Блінкен і міністр закордонних справ Кулеба обговорили важливість просування верховенства права та економічних реформ для зміцнення українських інституцій, підтримки антикорупційних зусиль, а також подальших прагнень (України – ред.) до євроатлантичної інтеграції», - зауважили в Держдепі.

Як повідомляв Укрінформ, зустріч глав зовнішньополітичних відомств США й України відбулася в вівторок у Брюсселі. Раніше Блінкен і Кулеба двічі спілкувалися телефоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-