Верещук каже, що у «Слузі народу» знайдеться 226 голосів для підтримки ліквідації ОАСК

Верещук каже, що у «Слузі народу» знайдеться 226 голосів для підтримки ліквідації ОАСК

Укрінформ
Народний депутат від «Слуги народу» Ірина Верещук вважає, що у фракції знайдеться 226 голосів для підтримки законопроєкту Президента «Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва».

Як передає кореспондент Укрінформу, про це Верещук сказала журналістам у Верховній Раді.

«Я думаю, що ми знайдемо в себе 226 голосів, я маю на увазі, фракція «Слуга народу», і проголосуємо, підтримавши президентську ініціативу», - зазначила вона.

Верещук зауважила, що цей проєкт розглядатиметься у пріоритетному порядку. Вона не виключила, що для його розгляду буде застосовано процедуру термінового розгляду ad hoc.

Читайте також: Хабарництво в ОАСК: для двох адвокатів проситимуть арешт з альтернативою застави

«У будь-якому випадку, якщо ініціатива Президента є, вона має пріоритет, ми будемо розглядати в пріоритетному порядку. Зараз у пленарних засіданнях розглядаємо 2194, що стосується передачі земель державного фонду до громад, коли йдеться про сільськогосподарські землі. А на позачергових засіданнях будемо розглядати низку інших законопроєктів. А відтак я думаю, що якщо цього тижня він потрапить до зали, то лише аж на наступний тиждень пленарних ми зможемо розглянути його в цілому», - сказала депутатка.

Вона також висловила впевненість, що якщо законопроєкт внесено до парламенту, то він точно відповідає Конституції.

«Не може такого бути, щоб Президент України реєстрував не відповідні Конституції законопроєкти. Бодай би в даному випадку, я думаю, ті люди, які готували такий законопроєкт... точно вивчили і Конституцію, і всі можливості, які дає чинне законодавство, щоб такий законопроєкт знайшов своє місце серед інших», - підкреслила Ірина Верещук.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 13 квітня вніс до Верховної Ради як невідкладний проєкт закону «Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-