Світ сьогодні інакше реагує на дії Росії, ніж у 2014 році – Кулеба

Світ сьогодні інакше реагує на дії Росії, ніж у 2014 році – Кулеба

Укрінформ
Підтримка, яку відчуває Україна з боку західних партнерів сьогодні відрізняється від того, що було 2014 року - на початку гібридної війни РФ проти України.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю іспанській агенції EFE.

Український міністр відповів на питання іспанського журналіста - чи він задоволений реакцією західних партнерів України на ескалацію конфлікту з боку РФ.

"Я бачу чітку різницю між 2014 роком та нинішньою ескалацією. Тоді партнери просили нас почекати, аби вони могли зрозуміти ситуацію і таке інше. Сьогодні всі наші партнери чітко говорять: Ми бачимо, що відбувається, бачимо, що Росія піднімає ставки, ви можете розраховувати на нашу підтримку", - зазначив Кулеба.

Також він підкреслив, що міжнародні партнери України мають оцінити, якою можу бути практична допомога у випадку, якщо РФ піде шляхом ескалації.

Читайте также: Если бы Украина была членом НАТО, Россия не напала бы в 2014 году - Кулеба

«Наступне питання — це, звісно, що буде далі. Ми говоримо нашим партнерам, що цінуємо політичну підтримку, яку вони нам надають, але ми також просимо їх належним чином оцінити, якою може бути їхня практична допомога, якщо Росія обере шлях ескалації.

Тут існує багато варіантів. Деякі можуть запровадити санкції, інші можуть надати нам військову допомогу, треті можуть поділитися розвідувальними даними тощо», - сказав Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня міністр оборони України Андрій Таран заявив, що справжніми цілями нарощування Росією військової присутності поблизу кордонів України можуть бути посилення тиску на Україну з метою примушення до поступок у переговорному процесі та демонстрація готовності до застосування збройної сили.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова до російського вторгнення, яке може статися будь-якого дня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-