Довибори в Раду: ЦВК зобов'язала уточнити протокол про підсумки голосування на Прикарпатті

Довибори в Раду: ЦВК зобов'язала уточнити протокол про підсумки голосування на Прикарпатті

Укрінформ
Центральна виборча комісія зобов'язала окружну виборчу комісію уточнити протокол про підсумки голосування на проміжних виборах народних депутатів в одномандатному виборчому окрузі №87 (Івано-Франківська область).

Відповідне рішення ухвалено на засіданні ЦВК у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми прийняли протоколом рішення, яким зобов'язали окружну виборчу комісію одномандатного виборчого округу скласти протокол про підсумки голосування з позначкою "Уточнений" і доставити його до ЦВК не пізніше 17 години 15 квітня", - зазначив голова ЦВК Олег Діденко.

Водночас він підкреслив, що ОВК має врахувати рішення судів та вчинити всі необхідні дії, які з них випливають.

У свою чергу член ЦВК Андрій Гевко поінформував, що до комісії надійшла низка судових рішень в адміністративних справах щодо оскарження рішень, дій чи бездіяльності ОВК №87. Так, за його словами, є низка рішень, якими визнано протиправними і скасовано постанови ОВК про повторний підрахунок голосів або визнання недійсними голосування на виборчих дільницях.

Гевко додав, що наразі на розгляді 8-го апеляційного адмінсуду ще перебувають апеляційні скарги на рішення суду першої інстанції в трьох справах щодо підсумків голосування у 87-му окрузі. При цьому він підкреслив, що розгляд судових справ має завершитися у вівторок, 13 квітня.

Читайте також: Івано-Франківська облрада вимагає визнати довибори в Раду на 87-му окрузі недійсними

Як повідомляв Укрінформ, 28 березня на Івано-Франківщині відбулися проміжні вибори народного депутата у 87-му виборчому окрузі з центром у Надвірній. Тут балотувались 14 кандидатів.

4 квітня на сайті ЦВК з'явилися дані 100% протоколів ДВК, згідно з якими перемогу на довиборах до ВР у 87-му окрузі здобув кандидат від партії "Слуга народу" Василь Вірастюк.

Поліція розпочала 17 кримінальних проваджень щодо імовірних порушень під час проміжних виборів в окрузі № 87.

Центральна виборча комісія прийняла до подальшого розгляду й опрацювання протокол ОВК про підсумки голосування в одномандатному виборчому окрузі №87.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-