Івано-Франківська облрада вимагає визнати довибори в Раду на 87-му окрузі недійсними

Івано-Франківська облрада вимагає визнати довибори в Раду на 87-му окрузі недійсними

Укрінформ
Івано-Франківська обласна рада прийняла рішення, яким вимагає визнати довибори в Раду на ОВК №87 недійсними й оголосити повторне голосування.

Як передає кореспондент Укрінформу, за ухвалення цього рішення проголосували 55 депутатів, 9 утримались.

«Враховуючи численні порушення, допущені органами влади та їх посадовими і службовими особами, ми як представники громади Івано-Франківської області, як громадяни України … вимагаємо: визнати вибори народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 87, проведені 28 березня 2021 року, недійсними та оголосити повторні вибори народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 87», – йдеться у рішенні обласної ради.

Обранці Прикарпаття також вимагають проведення об’єктивного розслідування фактів грубих порушень чинного законодавства України на довиборах в Раду, належну правову оцінку діям спецпідрозділу СБУ в приміщенні ОВК та об’єктивне розслідування фактів незаконного проникнення у приміщення окружної виборчої комісії і притягнення до відповідальності осіб, які викрали виборчу документацію.

Відповідне Звернення депутати облради скерували Президенту Володимиру Зеленському, Голові Верховної Ради Дмитру Разумкову, міністру внутрішніх справ Арсену Авакову, голові СБУ Івану Баканову, генеральному прокурору Ірині Венедіктовій, в. о. директора Державного бюро розслідувань Олексію Сухачову та ЦВК.

Читайте також: Довибори у Раду: на Прикарпатті відкрили 17 кримінальних проваджень

Під час свого виступу у сесійній залі обласної ради голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук зазначив, що вибори були непростими, конфліктними і з численними порушеннями. Втім, він переконаний, що це звернення – не результат колективної творчості обласних обранців, а кимось нав’язаний для них «вірний погляд на події».

«Якщо когось із суб’єктів не влаштовують результати виборів і йому відомі факти порушення виборчого законодавства, він має право звернутись до суду та правоохоронних органів», - зазначив Бойчук.

За його словами, звернення облради не може бути підставою для визнання виборів недійсними, а може бути розцінено як втручання у діяльність судових та правоохоронних органів.

Як повідомляв Укрінформ, 28 березня на Прикарпатті відбулися проміжні вибори народного депутата по 87-му виборчому округу з центром у Надвірній. Тут балотувалось 14 кандидатів. Підрахунок голосів закінчився на 8-му добу. За інформацією руху ЧЕСНО, на 5-ти дільницях ОВК визнала голосування недійсним. На цих ДВК перемагав Олександр Шевченко.

Читайте також: Довибори у Раду: ОПОРА вимагає розслідування імовірних порушень

Також, за даними ЧЕСНО, члени ОВК при перерахунку голосів на 20 дільницях виявили нестачу близько 500 бюлетенів. Згідно з інформацією в протоколах від ДВК, це голоси за Шевченка.

Раніше ЦВК оголосила про перемогу на довиборах до Верховної Ради на 87-му окрузі в Івано-Франківській області кандидата від "Слуги народу" Василя Вірастюка. За результатами виборів Вірастюк отримав 31,25% або 15 076 голосів виборців; кандидат від партії "За майбутнє" Олександр Шевченко - 29,69% або 14 327 голосів; Руслан Кошулинський - кандидат від партії "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" - 28,86% або 13 927 голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-