Довибори у Раду: на Прикарпатті відкрили 17 кримінальних проваджень

Довибори у Раду: на Прикарпатті відкрили 17 кримінальних проваджень

Укрінформ
В Івано-Франківській області поліція розпочала 17 кримінальних проваджень щодо проміжних виборів до Верховної Ради України в окрузі № 87.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

«Загалом на лінію 102 надійшло 113 повідомлень. Після ретельної перевірки отриманої від громадян інформації поліцейські склали 12 адміністративних протоколів: в основному вони стосувалися порушень виготовлення або розміщення матеріалів передвиборної агітації», - ідеться в повідомленні.

Окрім того, слідчі та підрозділи дізнання розпочали 17 кримінальних проваджень. 12 із них безпосередньо пов‘язані з порушенням виборчого законодавства, 5 опосередковано пов’язані з порушенням виборчого процесу.

Зокрема кримінальні провадження розпочаті: 1 - за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права, роботі виборчої комісії, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 157 Кримінального кодексу України); 5 - за фактами підкупу виборців (ч. 4 ст. 160 Кримінального кодексу України); 1 - за фактом використання підроблених документів (ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України); 4 - за фактами завідомо неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності (ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Довибори в Раду: Перерахунок на кількох дільницях Прикарпаття оскаржують у суді

«Також у період із 2 по 3 квітня поліцейські розпочали шість кримінальних проваджень за фактами викрадення виборчих бюлетенів шести дільничних виборчих комісій. У ході досудового розслідування у вказаних кримінальних провадженнях проведено огляди місця події в приміщенні окружної виборчої комісії, допитано свідків, зокрема представника кандидата в народні депутати, трьох членів ОВК №87, 64 членів ДВК, у тому числі голів, заступників та секретарів, вісім працівників поліції, трьох офіційних спостерігачів, двох журналістів та директора будинку культури, де розміщена ОВК. Також заплановано ряд оперативних заходів та слідчих дій», - ідеться в повідомленні.

Поліцейські Івано-Франківщини також ретельно вивчають усі повідомлення, у тому числі інформацію в інтернеті, про можливі порушення виборчого законодавства і після проведення першочергової перевірки надають усім подіям правову кваліфікацію.

За всіма розпочатими кримінальними провадженнями проводиться розслідування.

Як повідомляв Укрінформ, 28 березня на Прикарпатті відбулися проміжні вибори народного депутата у 87-му виборчому окрузі з центром у Надвірній. Тут балотувались 14 кандидатів. Підрахунок голосів закінчився на 8-му добу.

4 квітня Центральна виборча комісія повідомила, що на довиборах до Верховної Ради у 87-му окрузі переміг кандидат від партії «Слуга народу» Василь Вірастюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-