Позачергові засідання Ради можуть відбутися ще у четвер або п'ятницю – Разумков

Позачергові засідання Ради можуть відбутися ще у четвер або п'ятницю – Разумков

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков допускає, що позачергові засідання парламенту можуть відбутися, крім вівторка, також у четвер або п'ятницю.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це спікер сказав на брифінгу в понеділок, 12 квітня.

«Я думаю, що це буде перебір, якщо ми ще завтра зробимо третє позачергове. Я думаю, що це буде четвер або п'ятниця», - зазначив Разумков.

Голова ВР також підтвердив, що одна з фракцій отримала підписні листи для ініціювання проведення закритого позачергового засідання з питань нацбезпеки.

«Коли буде 150 підписів - тоді будемо про це говорити. Поки що, наскільки я знаю, там немає 150 підписів, але ініціативи щодо заслуховування в закритому режимі керівництва Генерального штабу - таку пропозицію підтримували багато фракцій та груп», - зазначив Разумков.

Читайте також: Разумков закликав депутатів не демонструвати «правовий нігілізм», а носити маски в Раді

Як повідомлялося, раніше партія «Голос» запропонувала заслухати в режимі закритого засідання Верховної Ради детальну доповідь головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака щодо загострення на сході.

Разумков на засіданні Погоджувальної ради в понеділок зазначив, що у вівторок, 13 квітня, у парламенті, крім чергового пленарного засідання, може відбутися ще два позачергових засідання.

Позачергові засідання ініціюються у зв’язку з тим, що у Верховній Раді ще з 16 березня триває розгляд поправок до проєкту закону №2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин». Усього до другого читання законопроєкту внесено 3128 поправок; депутати від фракції «Опозиційна платформа - за життя» і «Батьківщина» наполягають на їх розгляді. Таким чином, депутати не можуть переходити до інших питань на чергових засіданнях, не завершивши розгляд цього законопроєкту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-