Разумков закликав депутатів не демонструвати «правовий нігілізм», а носити маски в Раді

Разумков закликав депутатів не демонструвати «правовий нігілізм», а носити маски в Раді

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков закликав народних депутатів не демонструвати правовий нігілізм щодо норм збереження здоров'я і попросив їх носити маски у стінах парламенту.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це Разумков сказав під час засідання Погоджувальної ради в понеділок, 12 квітня.

«Звертаюся до всіх народних депутатів: будь ласка, використовуйте маски в стінах Верховної Ради. Тому що виглядає трохи дивно - коли ми вводимо закони про відповідальність за недотримання маскового режиму, коли ми приймаємо закони, які передбачають покарання за порушення обсервації, а самостійно в стінах парламенту демонструємо правовий нігілізм по відношенню до елементарних норм збереження свого здоров'я і здоров'я оточуючих», - сказав Голова ВР.

Він також звернувся до керівників фракцій та груп, зазначивши, що вони несуть відповідальність за своїх колег по фракції, за Апарат Верховної Ради, секретаріати і за всіх тих, хто сьогодні допомагає народним депутатам виконувати свої функції.

Разумков попросив керівників фракцій звернутися із цим до своїх народних депутатів, щоб усунути явище, яке є практикою у стінах парламенту.

Він додав, що зараз у державі зберігається непроста ситуація щодо COVID-19.

У свою чергу перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук зазначив, що депутати мають нести адміністративну відповідальність за порушення маскового режиму.

"Я б хотів, щоб ми віднайшли той механізм, за яким буде здійснена фіксація правопорушення, й депутати несли би адміністративну відповідальність за порушення маскового режиму. Це надзвичайно важливо не тільки для підняття правової свідомості депутатів, але і для наповнення державного бюджету України", — сказав Стефанчук.

Він аргументував необхідність такого механізму тим, що більшість депутатів не дотримуються карантинних обмежень.

Читайте також: Рівень госпіталізацій COVID-хворих перевищений у 20 областях та Києві

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада скасувала пленарний тиждень із 29 березня по 2 квітня через загострення епідеміологічної ситуації. Натомість депутати передбачили у цей період роботу в комітетах.

Водночас 30 березня в парламенті відбулося три позачергових засідання.

Згідно з календарним планом, наступне пленарне засідання Верховної Ради має відбутися у вівторок, 13 квітня.

В Україні станом на 12 квітня зареєстрували 1 861 105 випадків COVID-19, з них за добу - 7 856.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-