Росія має більше військ на українському кордоні, ніж будь-коли з 2014 року – Білий дім

Росія має більше військ на українському кордоні, ніж будь-коли з 2014 року – Білий дім

Укрінформ
Офіційний Вашингтон висловив «зростаючу стурбованість» у зв’язку з ескалацією напруження на сході України, а також масштабне зосередження російських військ на українському кордоні.

Про це заявила в четвер під час брифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Джен Псакі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сполучені Штати дедалі більше стурбовані недавньою ескалацією агресії з боку Росії на сході України, в тому числі переміщенням російських військ до українського кордону. Росія зараз має більше військ на кордоні з Україною, ніж будь-коли з 2014 року», - наголосила речниця Білого дому.

Вона також нагадала про загибель п’яти українських військовослужбовців лише впродовж останнього тижня. «Це все викликає глибоку стурбованість», - зауважила представниця США.

Вона також підкреслила, що американська сторона продовжує взаємодію із союзниками по НАТО та обговорює напруження ситуації в регіоні через агресивні дії РФ.

Крім того, Псакі наголосила, що зловмисна діяльність Росії детально вивчається розвідувальною спільнотою США. Результатом цього стане реакція Вашингтона у відповідь, яка очікується впродовж наступних «тижнів, не місяців». У цьому зв’язку речниця Білого дому підкреслила, що наслідки проти Росії – відкриті та непублічні – зрештою будуть запроваджені.

Читайте також: США підтримують стриману й відповідальну позицію України на тлі ескалації Росії

«І ми сподіваємося, що дізнаємось про це вже скоро», - зауважила представниця адміністрації президента США.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати позитивно оцінюють стриману й відповідальну позицію, яку зберігає офіційний Київ на тлі нових викликів з боку Росії, та закликають українську владу продовжувати цей підхід.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-