Єврокомісія схвалила оновлений проєкт угоди з Україною про спільний авіапростір

Єврокомісія схвалила оновлений проєкт угоди з Україною про спільний авіапростір

Укрінформ
Європейська комісія у четвер, 8 квітня, схвалила оновлений проєкт Угоди з Україною про спільний авіаційний простір, що відкриває шлях до ухвалення цього документу на рівні Ради ЄС.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомило Представництво України при ЄС у Фейсбуці.

«Сьогодні Єврокомісія схвалила оновлений проєкт рішення Ради про підписання Угоди між Україною, ЄС і його державами-членами про Спільний авіаційний простір (САП). Наступний крок – внесення проєкту на розгляд Ради ЄС та його остаточне схвалення», - йдеться у повідомленні.

Українське дипломатичне представництво зазначає, що укладення цієї угоди сприятиме створенню спільного авіаційного простору між Україною та ЄС на основі високих стандартів ЄС у сфері безпеки польотів, управління повітряним рухом та захисту прав споживачів.

Очікується, що завдяки угоді збільшиться кількість рейсів, розшириться географія, відкриються нові можливості для громадян та бізнесу. Спільний авіаційний простір Україна-ЄС створить умови для нових комерційних можливостей авіаліній України і держав-членів ЄС, а також сприятиме залученню інвестицій в авіаційну сферу України.

Читайте також: Шмигаль розраховує, що перегляд Угоди про асоціацію Україна-ЄС завершиться цьогоріч

Як повідомлялося, підписання Угоди між ЄС і Україною про спільний авіаційний простір мало відбутися ще у 2014 році, але переносилося у зв’язку із суперечностями між державами в межах самого ЄС щодо статусу Гібралтару. Ситуація змінилася після остаточного виходу Великої Британії із складу Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-